Suším bylinky

Zrovna jsem natrhala čerstvé bylinky na zahradě a pustila se do jejich sušení. Krásně provoněly celý dům. Mám tu rozmarýnu do italské focaccii, kterou naleznete v sekci Recepty. Je to jednoduché jídlo, které si rády s dcerkami dáváme o letních podvečerech.

Dále suším tymián a šalvěj. Ty používám do domácí paštiky. Šalvěj je skvělá i proti bolení v krku. Má dost výraznou chuť, proto když z ní připravuji čaj, kombinuji ji s mátou tak půl na půl. Někdy dám máty i víc.

Rozhodně doporučuji, pokud máte příležitost, určitě si svoje bylinky pěstujte. Najdou široké uplatnění v receptech, zelené lékárně i při kosmetickém využití.

Facebook
Twitter
Pinterest

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *